Overgangsklachten behandelen

Als je net in de overgang komt, raak je gemakkelijk de weg kwijt. Er wordt een grote variatie aan uiteenlopende symptomen omschreven met evenzoveel manieren om overgangsklachten te behandelen. Vaak zien vrouwen door de bomen het bos niet meer en zorgt hun gebrek aan kennis ervoor dat zij te lang met klachten rondlopen. LadyBirth informeert over alle aspecten van de overgang en verbind jou met andere LadyBirths om ervaringen te delen.

Welke behandelmethodes zijn er?

Er zijn verschillende mogelijkheden om overgangsklachten te behandelen. Vaak merken we dat vrouwen extra last hebben van hun symptomen doordat zij niet weten waar deze vandaan komen. LadyBirth informeert je dan ook over de lichamelijke en geestelijke processen die jij tijdens de overgang doormaakt, zodat je weet waar je aan toe bent. Dat wat je doormaakt ‘normaal’ is én dat er iets aan te doen is! 

Verbind je met andere vrouwen in de LadyBirth community. Lees mee over uitgevoerde onderzoeken, deel je kennis en ervaringen en leer deze nieuwe levensfase met elkaar te omarmen. Een belangrijke factor hierin is je levensstijl. Focus je op jouw gezondheid en kom erachter wat bij jou past. Door inzicht te krijgen in de symptomen die je ervaart, kun je een betere selectie maken van de juiste natuurlijke supplementen. 

Heb je erg veel last van klachten? Overweeg dan hormoontherapie of het raadplegen van een overgangsconsulent. Met elkaar stel je een behandelplan op om de aanmaak van bepaalde hormonen te stimuleren en ondersteuning te bieden voor het herstellen van de balans in je lichaam. Iedere klacht is anders maar met de juiste hulp vind jij de behandelingsmethode die het beste bij je past. 

 

Behandeling overgang

Door je klachten bespreekbaar te maken, stel jij jezelf in staat om deze te behandelen. Vraag hulp, ga met symptomen aan de slag en benut de ervaringen van anderen in de LadyBirth community.

pexels-anna-shvets-3727513
grapefruit

It’s my time!

Al jaren is het percentage gelijk, 80% van de Nederlandse vrouwen in de overgang ervaart klachten. De tijd om hier iets aan te doen is nu! Het is dan ook onze missie om het taboe rond de overgang te doorbreken, de positieve kracht te benutten en onszelf in deze periode opnieuw te leren kennen om verder te kunnen ontwikkelen. We informeren en ondersteunen om er met elkaar voor te zorgen dat het klachtenpercentage daalt.

Hormoontherapie

Hormoontherapie vervangt de hormonen die je voor de overgang zelf aanmaakte, zoals oestrogeen en progesteron. Het is een behandelvorm die vooral bij hevige klachten wordt toegepast. Afhankelijk van hoeveel last je van jouw symptomen hebt, zal de arts dan ook bepalen of dit een geschikte methode voor je is of dat er betere alternatieven zijn. Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere LadyBirths? Stel je vraag in onze community!

grapefruit
Beeldmerk-1-3

Vergroot je kennis van de overgang

Wat weet jij van de overgang? Wij informeren zoveel mogelijk vrouwen over dit onderwerp. Via onze blog vertellen we je meer over overgangsklachten, ervaringen en behandelmethoden.

Hormonen in de overgang

Overgangsklachten

Community

schelp-portrait

Maak van je klacht jouw kracht!

Iedere vrouw is anders en kan andere symptomen ervaren in de overgang. Alhoewel er geen behandeling is die gegarandeerd voor iedereen werkt, kunnen we altijd van elkaar leren. Of het nu gaat om supplementen die wel of niet aanslaan, therapieën jij al hebt geprobeerd of hoe je met de overgang omgaat in jouw omgeving. Sluit je aan bij de LadyBirth community om je met anderen te verbinden en ervaringen te delen.